Veľká pomoc vložiť vaše obľúbené cesto na chlieb do ošatky a do mrazničky a upiecť kedy vám vyhovuje.
Počas týždňa niet toľko času na prípravu kváskového chlebíka … hoci je teraz ozaj horúco a rozkvas vie byť pri správne silnom a stabilnom kvásku hotový aj za 4 hodiny
a časy kysnutia o polovicu tiež skrátene … no je tu riešenie. Isto máte už svoj obľúbený recept na chlieb, ktorý už na pohmat cesta viete odhadnúť aj konzistenciu, chlieb ktorý vám chuti a väčšinou sa vám vždy podari . Tak si taký urobte ako obvykle a v ošatke dajte do mrazničky a vyberiete keď budete chcieť piecť.
Ja som si urobila svoj obľúbený recept na chlieb Uhranka (recept tu) a keď cesto bolo v ošatke cca 30min
vložila som ho zakryté v utierke do mrazničky kde bolo 4 dni .
Potom som ho v noci vybrala (chodím spávať neskoro takže preto v noci a zase je dosť horúco aby zase neprekysol ), ale tých 6 hodín stačilo na rozmrazenie na linke .
Následne som ho dala do studenej liatiny s poklopom a vložila do studenej rúry ,
a zapla na 250st, keď bola rúra vyhriata nechala som ešte 10min a poklop som zložila,
znížila teplotu na 200st a dopiekla ešte 25min.
Z výsledku som nadšená šťastná spokojná usmiata !
Takže ak cez týždeň nestíhate pripravte si cez víkend alebo keď máte čas cesto, šup s ním do mrazničky a upečiete si svoj chlebík keď budete mať čas a chuť . Tak nech sa vám podari a usmievate sa potom rovnako ako ja .
Dobrý deň Zuzka, chcem sa spýtať, mám to cesto nechať čelú dobu v ošatke, alebo keď zamrzne vybrať z ošatky a nechať v mrazničke len v útierke a pri rozmrazovaní ako? Chcem to skúsiť, dala som už do mrazáku. Nechcem dačo pokaziť.
Nechať cely čas aj osatku v mraziaku . potom vybrat osatku s cestom a nechať zakryté utierkou na linke cca 6hodin mne to trvalo a môže sa piecť
Ďakujem 🙂
Prosim vás to cesto s osatkou zabalim len do utierky?ci aj do sacku a tak do mrazáku?..ďakujem
Áno najlepšie tak