Čas výletov … a za prvou zákrutou hneď padne otázka :”Čo máme dobré papať ?!” Tentokrát to sú kváskové tyčinky a bakerolls.
Stačí mat viac rozkvasu alebo pri príprave chlebíka myslieť aj na tyčinky . Ja som mala naviac celozrnný ražný rozkvas.
Takže potrebovať budete :
150g celozrnný ražný rozkvas
30g maslo
50g bravčová masť
110g celozrnná ražná múka
125g pšeničná hladká múka
8g soľ
90g voda
Všetko spolu zamiesiť a nechať kysnúť pri izbovej teplote cca 2 – 3 hodiny .
Potom si nakrájať na kúsky a vyvaľkať dlhé tyčinky a/alebo vykrojiť po rozvaľkaní bakerolls .
Na plechu nechať podkysnúť ešte 45min . Potrieť vodou pred pečením a môžu sa ísť piecť na 200st cca 13min .
Môžete posypať pred pečením ešte semiačkami, hrubozrnnou soľou alebo posypať struhaným syrom. Alebo nechať len tak “ak nechcete mať auto plne semiačok”.
Dobry den, prosim Vas, mozem pouzit aj LM? Ak ano, ake mnozstvo. Dakujem za Vasu odpoved.
Na 500g muky sa dáva cca 130g LM