Celozrnné kváskové tyčinky a bakerolls

Čas výletov … a za prvou zákrutou hneď padne otázka :”Čo máme dobré papať ?!” Tentokrát to sú kváskové tyčinky a bakerolls.

Stačí mat viac rozkvasu alebo pri príprave chlebíka myslieť aj na tyčinky . Ja som mala naviac celozrnný ražný rozkvas.

Takže potrebovať budete :

150g celozrnný ražný rozkvas 

30g maslo 

50g bravčová masť

110g celozrnná ražná múka

125g pšeničná hladká múka

8g soľ 

90g voda

Všetko spolu zamiesiť a nechať kysnúť pri izbovej teplote cca 2 – 3 hodiny .

Potom si nakrájať na kúsky a vyvaľkať dlhé tyčinky a/alebo vykrojiť po rozvaľkaní bakerolls .

Na plechu nechať podkysnúť ešte 45min . Potrieť vodou pred pečením a môžu sa ísť piecť na 200st cca 13min .

Môžete posypať pred pečením ešte semiačkami, hrubozrnnou soľou  alebo posypať struhaným syrom. Alebo nechať len tak “ak nechcete mať auto plne semiačok”.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *